Kategorier
Brutalt ærlig

Nei, jeg gir ikke opp

 

Hei! ♥

Nå var det en stund siden sist. Dagene løp litt fra meg. Jeg har jobbet så mye de siste dagene, at jeg egentlig ikke har orket noe annet. Jeg har som nevnt begynt i ny jobb i hjemmesykepleien som assistent / tilkallingsvakt. Det er foreløpig både spennende og fint. Jeg får muligheten til å lære så mye nytt, og jobbing med mennesker er veldig givende på så mange måter. Det er jo fremdeles det jeg drømmer om en dag der fremme. Nettopp å jobbe med mennesker.

 

Men jeg vil bare takke for alle tilbakemeldinger på «Kjære du som heller ikke klarte det.» LES HER

Med tanke på at 90 prosent av leserne mine de siste dagene kommer fra dette innlegget, tenkte jeg det er fint at jeg kommer med noen oppfølgings-ord …

Noe som ante meg, er at det faktisk er flere enn meg i samme båt. Det er virkelig betryggende å høre! Det er faktisk flere av oss som sviktet egne forventninger, og ikke kom inn på drømmestudiet på første forsøk. Flere av oss som var sikkelig skolelei, og virkelig ikke orket mer. Flere av oss som bare trengte pause.

For de som lurte har skuffelsen heldigvis begynt å dale nedover for min del. Jeg har det veldig bra om dagen. Har faktisk ikke hatt det bedre på lenge. Alt press og følelse av å måtte prestere, har jo flydd av gårde for lenge siden. Det nærmer seg bursdagen min, og dermed starten på august. På denne tiden av sommerferien har jeg alltid pleid å få en ubehagelig, trist følelse fordi det nærmer seg skolestart.

I år er det derimot helt anneredes. Denne sentimentale følelsen eksisterer ikke. Jeg skal jo ikke begynne igjen på skolen denne høsten! Eller. I alle fall bare delvis. Sommerferien min tar med andre ord ikke slutt. Ifølge mine fremtidsplaner, per dags dato, tar den faktisk ikke slutt før om et og et halvt år.

Nei. Jeg skal ikke sitte rett opp og ned i sofaen så lenge. I mitt hode blir man lei av Netflix i god tid før det. Slapp av. Jeg skal bare ikke studere et profesjonsstudium eller noe sånt med integrert master.

Det er en god følelse! Jeg har begynt å innse at denne død-tiden som går med til å vente på alderspoeng kommer til å føre med opplevelser og erfaringer jeg ikke hadde fått om jeg hadde kommet rett inn. Ja. Jeg har vel landet på å ta opp fag. Til tross for at jeg har vært innom tanken på en hel haug med andre studier. Greia er at jeg ikke klarer å gi opp drømmen, så hvorfor i alle dager skal jeg? Den er vel plassert der av en grunn?

Men. Jeg vil så gjerne reise, oppleve og se. Nå har jeg jo mulighet til det! Jeg skal ta årsstudium i spansk, og får med andre ord lært mer språk. Jeg får litt arbeidserfaring. Jeg får mulighet til å puste litt, og tenke på andre ting enn bare skole. Jeg får tid til å bare være meg på en helt annen måte. For livet vil jo gå slag i slag ellers. Så kanskje dette med en liten pause i det hele ikke er den dummeste ideen.

Samtidig hviler jeg og vet at løpet på ingen måte er kjørt selv om det til tider kan føles sånn. Jeg kommer inn til slutt. Det vet jeg. For om jeg har bestemt meg for noe. Da skal det gå til slutt. Veien har bare blitt litt lenger. Tatt noen ekstra svinger. Så selv om det er innmari kjipt å måtte ta disse videregående- fagene på nytt, er det egentlig verdt det. Fordi på denne litt humpete veien kommer jeg til å lære så mye om meg selv og andre. Kanskje blir resultatet til og med bedre når jeg en vakker dag har løpt over målstreken.

 

» Jeg har ikke mislyktes. Jeg har bare endt opp med å løpe i mål et par år senere, med energi og glede til å fortsette livet etterpå. Isteden for å snuble over målstreken nå, og bli liggende der uten noe mer å gi. «

Et bibelvers jeg har delt før og som definitivt er så best på engelsk:

«Now to him who is able to (carry out His purpose and) do superabundantly more than all that we dare ask or think (infinitely) beyond our greatest prayers, hopes, or dreams), according to His power that is at work within us.»

-Ephesians 3:20-

 

Gud er i stand til å gjøre så uendelig mye mer enn det vi tørr å drømme om. Så jeg gir ikke opp drømmen. Når Gud har plassert den der, kommer han til å hjelpe meg å fullføre den også 🙂

 

 

LES OGSÅ:

 

Av Victoria Skjortnes

Hello there! Thank you so much for clicking into my blog! Here I’m going to share a few things from my everyday life. I hope this can be a universe that inspires you in a busy day. Most of my blogposts are going to be in both English and Norwegian!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s