Kategorier
Tanker

Alene

 

IMG_4349

 

Den samme sangen dunker litt ut av den lille høytaleren på mobilen min.

Kalenderen viser den samme datoen.

Jeg befinner meg på det samme stedet.

 

Men det er ikke det samme  

 

Ikke de samme følelsene som befinner seg i hjertet mitt – ikke rundt noe. Hverken min eksistens akkurat her, eller av lukten til sjø-duften som graver seg inn i neseborene mine. Ikke den samme latteren. Ikke den samme gleden. Det er ikke det samme.

Så jeg lar beina mine danse litt frem og tilbake der de henger over bryggekanten. Lar de danse sånn fint alene i vinden. 

 

 For det er et annet år, og jeg er alene her denne gangen.

 

 IMG_4391.jpg

 

Ikke omgitt av mennesker jeg er glad i.

 

ALENE

 

Ikke fordi de ikke kunne vært her, men fordi jeg bare ville se hvordan det er. Hvordan det egentlig er å være alene. For det er jo noen som er det litt oftere enn meg, og det er ikke så lett å sette seg inn i den følelsen egentlig. Så jeg prøver. Tar meg litt tid til å kjenne på denne ensomheten.  Bare for å sitte akkurat her, og mimre. Bare for å ta meg tid til å tenke litt tilbake.

 IMG_4393

Tenke på det fine, det gode, det trygge

 

Tenke på smilet ditt, og latteren hennes. På de dårlige vitsene. På alt det fine som ga så mening i øyeblikket som var da. Tenke litt tilbake på de meningsløse kranglene. På ord som såret en gang.

På hvor lite det egentlig betydde mot alt det fine. På hvor meningsløse øyeblikk kan være, men bety så mye. På hvor rart det er at de stundene som var aldri kommer tilbake, og at det er noe jeg aldri innser før lenge etterpå.

På at tiden går så fort at jeg ikke fatter det helt. På at jeg kunne blitt sittende her en liten evighet, og tenke på varme solstråler som brenner på ryggen min. Helst mens dere plasket rundt i vannet, og var de vakreste skapningene jeg har møtt.

At jeg kunne vært her alene, lenge, og bare smilt for at jeg fikk ha noen minner med dere en gang i tiden.

 IMG_7248.jpg

Fetteren min er fotograf, og han prøvde å lære med litt om å ta bilder en gang. Han fortalte meg at de beste fotografene er de som tar bilder som klarer å formidle et budskap.

Jeg skjønte liksom ikke helt hva han mente der og da. Men jeg har innsett at det samme trolig gjelder for forfattere også.

 

For en bilde er bare et bilde, og en tekst er bare en tekst. Men følelsene og tankene de skaper er mer enn bare farger og ord. 

 

Så jeg skriver kanskje til dere i koder noen ganger. Noen ganger må tankene mine bare rives litt løs, og da har de en tendens til å havne her.

Jeg har alltid elsket å skrive meg gjennom livet. Enten det har vært gode eller vonde stunder. Jeg håper i alle fall at jeg klarer å fremme et budskap om det å være ekte. Det å tørre å tenke og reflektere og vise det.

Og denne gangen: om det å verdsette tiden og øyeblikkene. Fordi de er så undervurdert. Så mye skjørere og mer verdifulle enn vi orker å tenke på. Enn vi skal tenke på, men det er sunt en gang i blant.

IMG_7213 

Tre timer senere står jeg i en sølepytt av sjokoladesaus, og prøver å ikke skrike. Det er vel det man kaller ulempen med å jobbe på café. I alle fall når man akkurat har vasket gulvet, og det er en halvtime igjen til det stenger.

Ikke vet jeg hvorfor livet har så mange sider. Jeg har heller ikke et godt svar på hvordan jeg orker å sitte med klissete legger i sofaen og lukte sjokolade, fordi jeg bare må skrive ferdig det her før jeg dusjer. Som om tankene mine renner ut om jeg ikke rekker å skrive dem ned.  

Men sånn er det nå, og jeg er ferdig med å være poetisk for i kveld. God natt fine leser 🙂

Av Victoria Skjortnes

Hello there! Thank you so much for clicking into my blog! Here I’m going to share a few things from my everyday life. I hope this can be a universe that inspires you in a busy day. Most of my blogposts are going to be in both English and Norwegian!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s