EPLEMOS

IMG_7795.jpg

Med høstern faller eplene ned. I bøtter og spann. 

Det er faktisk det første året hvor det er SÅ MYE epler på epletreet vårt hjemme i hagen. Det er bare epler OVER ALT, og det er jo så gøy! De ramler ned så uperfekte epler kan være. Med svarte flekker. Noen har til og med maur krypende ut av seg når jeg skjærer dem opp.  Men de aller fleste er sånne gode, norske epler. Akkurat passe sure. Akkurat passe modne. Vakre er de, og perfekte i eplemos. Her kommer en oppskrift for deg som også har epler dalende ned i alle retninger. Eller for deg som er glad i eplemos da. For da kan jo norske, fine epler kjøpes på butikken også om du heller vil det.

 

INGREDIENSER

♥ 2.5 kg med epler

♥ 3 dl vann

♥ En halv sitron

♥ 500g sukker

♥ Kanel

 

DETTE GJØR DU
Skrell eplene og fjern kjernehuset.  Skjær dem i biter som er omtrent like store og ha dem i en kjele. Tilsett vann og sitronsaft. La det hele koke til eplene er kokt i stykker. Hos meg tok dette omtrent 30 minutter.

Tilsett sukker og kok opp under omrøring. Sukkeret må du smake litt til, for det kommer jo an på hvor søte eplene dine er, og hvor søtt du vil ha det. Rør inn kanel. La det koke i 5 minutter til og hell over i syltetøyglass. Voila.

 

 –  Håper det smaker- 

 

IMG_7814.jpg

// Det fine epletreet vårt strekker seg mot himmelen og tar litt på skyene. Fine epler bærer det. Fine epletre. Akkurat passe stort til å bære en hengekøye mellom seg og plommetreet også. Var et knallkjøp det der. Rett og slett en god investering en gang pappa befant seg på plantasjen.

IMG_7838 (1).jpg

 

3 thoughts on “EPLEMOS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s