Kategorier
Tanker

Men jeg sitter jo bare her

IMG_4776 (1).jpg

Jeg vet ikke helt jeg. På en måte sitter jeg bare her.

På en annen side, sitter jeg faktisk her! Sitter her. Akkurat her. Det er det. Hverken noe mer eller mindre. Jeg sitter her mens tankene definitivt ikke sitter her. De er alle andre steder. Selvfølgelig. Hvordan skulle det ellers være? Hvor skulle de ellers være? Hvordan er det egentlig å ha tankene akkurat her? Bare her? Jeg synes alltid mine er der. Du skjønner sikkert. Hvis du nesten forstår litt av hva jeg babler om? For dine tanker er jo faktisk der nå. Noe som i dette tilfellet betyr her. Her hos meg. Her i tankene mine. Her i denne teksten.

IMG_4693

Kaffekoppen forsvant fort som vanlig. Jeg er plassert i et ganske så mørkt, og stilfult rom i bygdas eneste café. Eller. I alle fall den eneste jeg vet om. Jeg tør ikke påstå at det ikke finnes noen andre kaffeserverende steder bortgjemt i en eller annen bakgate i nærheten. Men. Du skjønner poenget. Det er jo ganske koselig her. Til tross for at jeg ikke er typen som drar på noen annen café enn espressohouse. Sånn til vanlig.

Altså. Man får faktisk ganske nok av rosin-bolle-lukt når man jobber på en selv. Tro det eller ei. SÅ. Jeg er med andre ord ikke her av fri vilje. Eller. Valget stod mellom det, og å gå hjem. Det er en distanse på litt over en mil, og tar over to timer. Det orket jeg virkelig ikke nå. I pjuskeregnet. SÅ. Jeg venter her. På pappa. Eller egentlig venter jeg jo bare på bilen hans da. På sofa. På mat. På sove. På joggebukse. På film, kanskje.

IMG_4665 2.jpg

Så jeg sitter nå her, og er så veldig sliten. Helt ærlig. Men jeg er sånn godt sliten liksom. Sånn sliten du føler deg når du har gjort noe bra med energien din. Noe meningsfult. For det føler jeg da. Tenker at det er fint å være sliten nå, fordi jobben min bidrar med noe bra. Noe positivt, og sånn for andre da. Så til tross for at jeg er liiiitt trøtt, og klar for å legge beina veldig høyt i en myk sofa, er jeg ganske så lystig til sinns likevel, skjønner du. Litt daff blir man da av det triste været, det skal sies. Men bortsett fra det… Jeg husker ikke helt hva jeg skrev først jeg. Men var det noe om at jeg er sliten nå; DA ombestemmer meg. Unnskyld.  Jeg sitter faktisk her. Har energi! Nå. Nå skal jeg planlegge litt. Ja. Det skal jeg. Tenke litt på fremtiden. Sitte her. Være her. Og bare her. Stryk det med å tenke på fremtiden. Jeg skal tenke på nå. Tenke på her. Tenke på regnet. På rosin-bolle-lukten. På kaffesmaken som fremdeles er i munnen min. På musikken jeg hører på. På menneskene som sitter rundt meg. Hva tenker de på da, mon tro? På servietten som ligger skrukkete ved siden av kaffekoppen fordi jeg alltid søler. Skal jeg kaste den nå, kanskje? Du tror sikkert ikke at det er mulig å kaste en serviett samtidig som jeg skriver dette. Da må du tro om igjen. Velkommen til 2018, og notatblokken på Iphone. Eller. Det tar litt tid da. Å skrive med en hånd. Holde mobilen, og skrive samtidig. For nå er jeg mer enn ferdig med å kaste denne servietten, og jeg har stått her ganske lenge for å få ned disse ordene nå.

Velkommen til her og nå. Velkommen til mitt øyeblikk. Her. Forresten. Øyeblikket, og tankene som er over. Nå.

IMG_4779

Et par timer senere ligger jeg faktisk med bena høyt. Jeg har til og med rukket å spise middag, og spasert en fin tur i skogen med moder og fader Skjortnes. Fy hvor fantastisk livet er ved det faktum at jeg har fri i morgen! Jeg skal i bursdag på kvelden, og det kommer til å bli kjempe koselig 🙂 Nå skal jeg ikke gjøre noe, og det er så fantastisk herlig.

IMG_4782

IMG_4780
Fuglene er visst på vei mot sørligere strøk samtidig som høstluften sniker seg inn i landet.

IMG_4781IMG_4778IMG_4777

God tirsdag videre kjære leser ♥

Av Victoria Skjortnes

Hello there! Thank you so much for clicking into my blog! Here I’m going to share a few things from my everyday life. I hope this can be a universe that inspires you in a busy day. Most of my blogposts are going to be in both English and Norwegian!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s