Kategorier
Mat

Veganske kanelboller – fordi det er tirsdag

 

IMG_9723

Hvorfor løper dagene fra meg? Etter at jeg ødela Mac-en frister det ikke å blogge i det hele tatt. Windows. Hva er det for noe møkk liksom? Jeg skjønner ingen ting av den der HP Pc-en til mamma. Noe så komplisert. Jeg savner Mac-en min, og må seriøst få kjøpt meg ny snart som den bortskjemte drittungen jeg er – for det her gidder jeg ikke mer.

Vel. Jeg vet ikke helt hva jeg skal skrive om angående de siste dagene. Det er så mye å skrive om, samtidig som det ikke er noe på en måte. Jeg har vært litt med venner og sånn da. Noen sånne kristen-møter om Jesus ble det i løpet av helgen, takeaway sushi, kino, en liten Oslo-tur. Ja. Du vet. Livet går. Mye kaffe. Mye kaffe. Mye kaffe.

Men fy da. Det har jammen blitt mye ingenting også. I går hadde jeg så ekstremt blåmandag at jeg ikke klarte å gjøre noe særlig fornuftig i det hele tatt på en hel dag. Det er så ekstremt kjipt, samtidig som det er deilig. For det er de kjipe dagene som gir meg en liten påminnelse om at jeg er et menneske som ikke orker alt, tåler alt og har tonnevis av motivasjon og inspirasjon til en hver tid. Til tross for at jeg som regel tvinger meg selv til å tro nettopp det. Litt interessant egentlig det der. Så våknet jeg opp i dag da som mitt gode, gamle jeg med tusen milliarder tanker, og prosjekter i hodet som jeg hadde lyst til å starte med. Garantert fordi det er tirsdag. Det gjør visst hele forskjellen.

Veganske kanelboller – fordi det er tirsdag

SÅ til denne oppskriften da, som jeg tenkte å dele med dere i dag
… Det høres så skummelt ut. Veganske kanelboller liksom. Vegansk faktisk. Men forskjellen er faktisk ikke særlig stor. Smaken er det vel egentlig ingen forskjell på, synes i alle fall jeg. Men disse kanebollene er bittelitt sunnere enn vanlige. De er også bittelitt bedre for miljøet, og litt miljøbevisst må man jo være. Veganske kanelboller er superenkle å lage, og kan gjøres enda litt sunnere om du vil med et par enkle steg.

Her kommer oppskriften 🙂

IMG_9729

Du trenger 

  • 350 gram hvetemel
  • 50 gram sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 0.5 dl nøytral olje
  • 2 dl havremelk eller vann
  • kanel

 

Dette gjør du

Bland alle de tørre ingrediensene og tilsett lunken havremelk / vann og olje. Et deigen godt. Du kan gjerne bruke en kjøkkenmaskin til dette, da denne deigen er litt seigere enn vanlig. La deigen heve i 30 minutter under plast på et lunt sted.

Kjevle ut deigen helt flat og dryss over med sukker og kanel før du ruller den sammen og skjærer i biter så du får 6-8 boller.

Etterhev bollene i ca. 45 minutter og stek deretter midt i ovnen på 200 grader i omtrent 15 minutter.

IMG_9727

2 tips for en enda sunnere variant … 

 ♥ Bytt ut hvetemelet med fin sammalt hvete eller spelt

 ♥ Bytt ut sukker med rørsukker, brunt sukker eller sukrin i samme mengde

Håper det smaker ♥

 

 

Av Victoria Skjortnes

Hello there! Thank you so much for clicking into my blog! Here I’m going to share a few things from my everyday life. I hope this can be a universe that inspires you in a busy day. Most of my blogposts are going to be in both English and Norwegian!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s