Noen tankekors på veien mot et mål

IMG_6284

Du har virkelig evnen til å skrive mye om ingenting du Victoria.

… Sa pappa da han leste avskjedbrevet mitt til Macen. Jeg prøvde å overtale han om at å sponse meg med en ny er en investering for fremtiden. Han var ikke helt enig.

Men 

Mye om ingenting. Men da er det vel ikke ingenting da? Da er det vel noe? Disse ordene som jeg formidler her med dere. Akkurat nå.

Jeg har lært av mine feil. Lest den setningen en gang til. Det skjer jo ikke alt for ofte. Jeg pleier å være for sta til å innse at jeg tar feil. Sånn offentlig. Eller. Feil jeg innser  helt selv, uten at de er påpekt av mamma, representerer i veldig mye større grad rom for forandring. Rart det der.

Men poenget er at jeg nå har sluttet å ta med hele 1,5 literen med Pepsi Max over PCen. Det er ikke en god idé. Fort gjort å søle. Så grunnen til at jeg måtte dele dette med dere, er at jeg føler jeg har nådd et nytt nivå av selvutvikling. Blitt så mye mer voksen og moden at jeg muligens kan klare alt.

Så i denne modusen der jeg føler jeg får til alt, tenkte jeg å dele med deg at du kan få til alt. Akkurat sånn alle sier i disse dager. Men det er ikke nødvendigvis bare kult det heller. Ikke alltid like nødvendig heller. Eller?  Dette med å sette seg mål dere …

ccccccc

Å nå et mål

Livet er fult av drømmer og mål. Når vi setter oss mål, er det gjerne fordi det er noe vi har lyst til å oppnå.

I 2018 blir vi fortalt at vi har hele livet foran oss. Vi kan oppnå alt vi vil. Noe som selvfølgelig ikke er helt sant. Alle kan ikke få til alt. Men vi har forutsetninger til å klare mye, og jeg tør påstå at du kan få til det du vil, om du vil det sterkt nok. Men med en stor drøm i magen, glemmer man ofte at veien dit ikke alltid er så enkel.

Alle ser verdensmestrene på Tv og tenker at de virkelig er noen store talenter. Få tenker på hvor mange timer som ligger bak. Hvor mye blod, svette og tårer som er ofret for å bli nettopp verdensmester. Ja, det krever et talent å nå toppen. Men det krever jammen mye arbeid også.

Jeg har ikke planer om å knuse eller oppmuntre noens drøm om å bli verdensmester. Men jeg har lyst til å reflektere litt rundt dette med å nå mål uansett hvilket det måtte være.

 

Er målet ditt et godt mål?

For å nå et mål må du selvfølgelig vite hva målet ditt er, men det er vel så viktig å vite om målet ditt er et godt mål. Vi setter oss mange mål i livet. Små som store. Alle krever ikke like mye arbeid og innsats. Men uansett er det er par spørsmål du bør spørre deg selv i veien mot et mål.

 

  • Hvorfor  har du lyst til å oppnå nettopp dette? 

 

  • Kan dette målet være en velsignelse for andre?

 

For all del. Det er fult lov å ha en drøm du kun ønsker å oppnå fordi du selv vil, uten at det har noen spesiell fordel for noen andre enn deg selv. Vi har vel alle et par egosentriske drømmer. Men det er viktig å være bevisst på dette.  Om drømmen din egentlig kun handler om at du har lys til å nå ditt ytterste potensiale i noe, er du da villig til å ofre det som må til?

Det er virkelig ikke noe galt i det. Alle verdensmestre har jobbet mot en ganske så egosentrisk drøm, spør du meg. Men det står stor respekt til både selvbeherskelse og viljestyrke for å klare noe sånt!

Uansett. Poenget mitt er at bare du kan bestemme om du har satt deg et godt mål, og det er verdt å bruke litt tid på å tenke på.

 

Å nå dette målet

Skriv det ned – Se det for deg – Fortell noen om det

Tre enkle steg som må med. Når du forteller noen andre om målene og drømmene dine, er sannsynligheten for at du oppnår dem veldig mye større. I tillegg er mennesker som er glad i deg de beste støttepartnerne. Vi trenger alle mennesker som heier på oss i veien mot et mål.

 

Jobb hardt 

Veien til suksess kommer sjelden gratis. Uansett hva ditt mål måtte være …

Det finnes ingen heis til suksess. Du blir nødt til å ta trappene

 

Aldri gi opp

Ingen når målene sine ved første forsøk. Vær forberedt på å feile. Igjen og igjen. Men aldri mist håpet om å nå målet ditt. Husk at alle som har oppnådd noe har feilet. Mye. Før de nådde målet sitt til slutt.

Jeg heier på deg på veien til å oppnå dine store og små mål 🙂

 

IMG_6285

// Hvilke mål drømmer du om  å nå? 

 

 

Publisert av Victoria Skjortnes

Hello there! Thank you so much for clicking into my blog! Here I’m going to share a few things from my everyday life. I hope this can be a universe that inspires you in a busy day. Most of my blogposts are going to be in both English and Norwegian!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: