Kategorier
Hverdagsliv

Følelsen av å eie livet

dddd.jpg

Jeg føler at jeg har vunnet her i livet. Sånn ærlig. Som kvinne i Norge 2018, eier jeg virkelig livet. 

«Jeg spaserer nedover gågaten i den røde høst-kåpen min. Vinden blåser sånn akkurat passe kaldt. I hånden har jeg en pose fra Eplehuset. Det ligger en ny Mac oppi der. En jeg har kjøpt helt selv… uten penger. 

Tanken slår meg mens jeg spaserer nettopp der i de utslitte joggeskoene mine. At de kanskje ikke passer helt til kåpa. Eller til den eneste vesken jeg har, som jeg bruker akkurat nå. Det er den eneste, og dyreste vesken min. Den fra Michael Kors. Men hva betyr det?

Jeg har nettopp kjøpt meg ny Mac!!

Så siden dagen startet med å se på en 1800-talls serie, innser jeg brått hvor privilegert jeg er. Så privilegert at jeg kunne spasere rett inn i denne butikken, og si at jeg ville kjøpe Mac på avbetaling. Det til tross for at jeg er student med veldig lav årsinntekt. Jeg er 19 år. Jeg er jente (og det utgjorde faktisk en ganske stor forskjell noen år tilbake), og jeg har lappen. Jeg har tatt lån, og står som eier til en leilighet, og jeg skal ut i verden og bo et år i Australia !!!

Jeg er totalt uavhengig av noen andre enn meg selv. (Sånn sirkus da i alle fall.)

Jeg kan innrømme at jeg strengt talt er bittelitt avhengig av vippsing fra mamma innimellom. Men snart er jeg i alle fall det. Helt uavhengig av noen andre mennesker enn meg selv altså. Sannsynligheten for at du hadde muligheten til det for hundre år siden var?

… Jeg eier livet. Sånn serr. Og elsker at jeg skriver dette fra min splitter nye Mac. Hvilken frihet og hvilken glede! Bare det å kunne våkne opp hver dag og vite at du bestemmer hundre og ti prosent hvordan du skal leve dette livet. Det er faktisk et privilegium vi tar for gitt. Men jammen er vi heldige!  » 

ffjjfjf 2.jpg

Er det lov å si at jeg synes det er en svært dårlig deal at alle vennene mine er så ekstremt kamerasky? Hva skjedde med å elske å bli tatt bilder av liksom? Hoda er intet unntak. Hun er en av venninnene mine, som jeg gikk i parallellklasse med på videregående. Vi tok en tur på Espressohouse sammen, siden jeg tross alt er fast kunde der. Det var hyggelig å sitte ned, og snakke om alt og ingen ting. Hoda er en av dem som kan dreie samtalen inn på alt mulig rart, og det er alltid like morsomt med hva vi kan ende opp med å snakke om. Til tross for at vi har ganske ulike syn på mye, er vi for late til å orke å diskutere det noe særlig, og ender alltid opp med å ha det ganske hyggelig sammen. Takk for en fin dag  ♥ ♥

aaaaefg.jpg

 

 

Av Victoria Skjortnes

Hello there! Thank you so much for clicking into my blog! Here I’m going to share a few things from my everyday life. I hope this can be a universe that inspires you in a busy day. Most of my blogposts are going to be in both English and Norwegian!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s