Kategorier
Tips

Café guiden – Oslo (med spesiell tanke på instagramvenlighet)

43491475_605344626548982_866738363271479296_n

Eller. Vi kan i alle fall si at dette er anmeldelsen på 6 kafeer du burde ta turen innom på besøk i Oslo. Nei. Ta turen innom fem av dem. For Ylva og jeg klarte jo å spasere gjennom alle disse cafeene på en dag. Planen var selvfølgelig å bestille det samme hver gang. En kopp med dagens kaffe til meg, og en chai latte til Ylva. Men dessverre kjente jeg at kroppen min fikk litt nok koffein, og Ylva ble litt lei Chai Latte … så. Dette er en anmeldelse av noen Caféer som i seg selv er verdt et lite besøk, og hvorfor.

 

Stockfleths

Hvor: Arcaden. Karl Johans gate 5-7 (inngang Skippergata), 0154 Oslo

Det første stedet vi var innom, var en søt liten café plassert på Arcaden. Dette er jo rett ved Oslo S, og dermed veldig sentralt.

Prisene var helt greie, men litt over gjennomsnittet, tror jeg. Chai latten til Ylva kostet f.eks 60 kr. Men så skal det nevnes at hun bestilte med havremelk, og det pleier jo å koste litt ekstra. Tilsvarende kostet en kopp med dagens kaffe 36 kr. Jeg ba også om havremelk ved siden av, men jeg forstod det som at det ble med på kjøpet.

Det første møtet i kassen var med en normalt hyggelig jente. Hun var helt greit imøtekommende. Litt sånn man må være for å beholde jobben på en café, men ikke noe særlig mer hyggelig enn det heller.  Interiøret var rent og stilfullt, og vindusplassene var spesielt fine. Det var derimot ikke så mange plasser i den lille kafeen, og jeg kan tenke meg at det er ganske fult der på andre tidspunkter enn da vi var der, tirsdag formiddag. I tillegg var det lang ventetid. Det til tross for at vi ikke var så mange kunder akkurat da. Smaken var helt grei. Jenta kunne ikke steame melk riktig, så det var litt for mye luftbobler i den. Men siden jeg jobber på café selv, vet jeg jo hvor vanskelig det kan være.  Ehe. Uansett. Kaffen var helt grei. Hverken spesielt god eller dårlig egentlig.

Ylva ble derimot veldig skuffet over Chai latten. Hun hadde hørt av noen venner at byens Chai latte fantes her. Det var noe søtlig smak i den, ikke særlig bitter, men fyldig og god. Alt i alt en skuffelse. Den var tross alt ikke særlig bedre enn OK.

Størrelsen på koppene var fin, men de var veldig kjedelige. Plane hvite. Ikke noe spesielt instagramvenlig egentlig.

Ellers skal det nevnes at det var et godt utvalg av te som solgtes der. Sånn til eget bruk altså. Kaffemenyen var ikke spesielt imponerende, og ikke kake/bakst utvalg heller. Alt i alt er dette en helt grei café å stikke innom, for helt grei kaffe eller noe bakst på farten.

 

Terningskast 3

 

IMG_6880IMG_6881IMG_6882

Urban soho

Hvor: Oslo City, Stenersgata 1, 0050 Oslo, Norge

I tredje etasje på Oslo City, kan du finne en café som er så instagramvenlig som den kan få blitt. Et lite rustic preget paradis med stort utvalg av sunn og trendy mat. Her hadde de ekstremt fint servise, og veldig koselige sitteplasser. Dette er Caféen å dra til om du er på utkikk etter et instagrambilde. Dessverre var det litt ventetid, og det var også ganske dyrt. Men altså. Det var verdt det. Vi bestilte en Sandwich med avokado/pesto og noe annet fancy, og en Acai-smoothie bowl. Maten var veldig pent anrettet. De hadde utrolig godt utvalg av sunn mat med gode økologiske alternativer. I tillegg er de her veldig opptatte av at det skal være miljøvenleg. Det er jo tommel opp fra min side. Med andre ord. Denne Caféen er virkelig verdt et besøk.

Terningkast 5 ( hadde vært 6 om de hadde vært litt billigere)

IMG_6883

Espressohouse 

Hvor: Finnes strengt talt over alt

Min kjære etterlengtede «cold bred med havremelk» måtte selvfølgelig konsumeres i løpet av denne café-dagen. Esspressohouse er euspressohouse, og jeg utnytter anledningen til å anbefale nettopp denne – fordi den er så god. Ellers har de et god utvalg av søtt og litt sunnere. Ja.

 

Terningkast 5

 

IMG_6884

Tim Wendelboe

Hvor: Grünersgate 1, Grünerløkka, Oslo.

Altså. Det er kaffebaren sin det. Hvis du leter etter god kaffe, er det ikke noen tvil om hvor du skal dra. Denne kaffebaren ligger hyggelig til på Grünerløkka, og serverer den beste kaffen jeg vet om. Her har de veldig imøtekommende fagfolk i kassen. Fagfolk som vet hva de snakker om. Kaffebaren tilbyr kaffesmaking, der du kan kjøpe litt kaffe av flere sorter. Jeg bestilte kaldbrygget kaffe, og fikk den servert i et vinglass. Det sier vel litt om hvor fancy og profesjonelt det er? Jeg er imponert. Ylva bestilte kaldbrygget Cappucino, og den så jo ikke akkurat mindre fancy ut den.

Inni cafeen var det stilrent, og du får inntrykk av at det er litt upperclass egentlig. Helt greit instgramvenlig. Men kaffen veier opp for det.

Terningkast 6

 

IMG_6885

Liebling

HvorØvrefoss 4, 0555 Oslo, Norge

Så denne Caféen var veldig søt og koselig. Sikkert ganske instagramvenlig om dagen, men vi kom etter at det hadde begynt å bli mørkt – og da var jo lyset ganske dårlig. Det meste av matserveringen stengte kl. 17, litt for sent for oss denne gangen. Det var dumt, for flere av menyene hørtes veldig gode og sunne ut. Vi fikk likevel kjøpt en sandwich med avokado. Den var jo helt greit god. Også her hadde de gode utvalg av økologisk og sunn mat. Stedet hadde en uhøytidelig atmosfære. Dessverre var ikke damen i kassen så veldig imøtekommende. Hun var sikkert sliten etter en lang dag, så det er jo forståelig, men trekker likevel helhetsinntrykket litt ned. Likevel er det jo verdt å besøke denne caféen også, synes jeg.

Terningkast 4

IMG_6888IMG_6889

Creperie de Mari

Hvor: Torggata 9A, 0181 Oslo

Dette Spiseriet måtte vi innom fordi Bianca Ingrosso hadde vært der. Også litt fordi Ylva hadde lyst på noe søtt. Hva kan man si? Kassefolkene var veldig hyggelige, og det var litt restaurantfølelse egentlig med meny hentet til oss og greier. Dette stedet selger både mat-crep og dessert-crep. Ylva gikk for en søt variant med banan og bær inni, og jeg kjøpte en kopp med veldig god te. Dette er også et sted verdt en liten tur. Instagramvenligheten må vel kunne kalles optimal. Når Bianca Ingrosso legger ut et bilde av maten sin derfra, kan vel vi andre gjøre det også,

Terningkast 5

43562309_330632134166161_5083529733996544000_n

Av Victoria Skjortnes

Hello there! Thank you so much for clicking into my blog! Here I’m going to share a few things from my everyday life. I hope this can be a universe that inspires you in a busy day. Most of my blogposts are going to be in both English and Norwegian!

Ett svar på “Café guiden – Oslo (med spesiell tanke på instagramvenlighet)”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s