The best chocolate chip cookies

IMG_3200

Hei fine! Tirsdag er oppskriftsdagen her på bloggen 🙂 Frem til nå har jeg jo bare delt veldig sunne oppskrifter. Men min lille filosofi sier at det er sunt å være litt usunn noen ganger. Så her kommer en veldig god oppskrift på noen magiske sjokoladekjeks. Det er jo en grunn til at “chocolate chip cookies” er en slager i USA. Den slår liksom aldri feil den.

Den ene bestevenninnen min på ungdomsskolen hadde en litt kul tanke om at hun kunne veie opp for det usunne hun spiste med å spise noe sunt etterpå. Hadde hun for eksempel spist en sjokolade, kunne hun spise en mandarin, så ville det nulle alt ut. Vel. Det har kanskje ikke helt støtte fra forskere og sånn det her da men. Det er uansett en tankegang jeg virkelig elsker. Så la oss si at den er sann likevel da.

 

Dette trenger du

150 gram meierismør

100 gram brunt sukker

60 gram sukker

1 stort egg

200 gram hvetemel

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

200 gram melkesjokolade

 

 

• • • • • • • • • • • • • • • • • •

 

Hello sweeties! Tuesday is the day of recipies here on this blog! Until now, I have only shared very healthy recipes. But my little philosophy says it’s healthy to be a little unhealthy sometimes. So here comes a very good recipe for some magic Chocolate Chip Cookies.

One of my best friends from school had a little cool thought. She really believed she could weigh up for the unhealthy she ate after eating healthy. For example, if she had eaten a chocolate, she would eat a mandarin and the chocolate would not matter anymore. Well. It may not be entirely supported by science and so…But it’s anyway a mindset I really love. So let’s just decide that it’s true then.

 

This is what you need

1 cup with butter

1/2 cup  brown sugar

1/4 cup white sugar

1 large egg

1 1/4 cup all purpose flour

1 teaspoon vanilla powder

1 teaspoon baking powder

1 1/4 cups milk chocolate

 

IMG_3203.jpg

Dette gjør du

Forvarm ovnen til 200 grader, og kle to bakebrett med bakepapir. Hakk sjokoladen i biter. (Du kan selvfølgelig bruke sjokolade knapper istedenfor, men jeg synes at opphakket freia melkesjokolade absolutt blir best!) Pisk smør og sukker luftig, og ha i egget før du pisker litt til. Bland inn alt det tørre og rør godt sammen til en deig. Rør inn den hakkede sjokoladen. Det kan være lurt å la deigen hvile litt i kjøleskapet sånn at den blir litt enklere å forme (10-15 min). Er du derimot som meg, har du ikke tålmodighet til det.

Videre kan du bruke en teskje, og legge små topper med deig utover akebrettene. Pass på at det er godt med avstand. Kjeksene stekes midt i ovnen i ca 10 minutter til de er lysebrune i kantene og fortsatt litt myke i midten. Dette varierer selvfølgelig fra ovn til ovn, så pass på å følge med 😉

Avkjøl kjeksene på bakebrettet i noen minutter før du flytter dem over på rist. Da slipper du at de knekker når du løfter dem opp. Det kan være lurt å oppbevare dem i en lufttett boks. Da holder de seg lengst. Men så skal de sies at de ofte er spist opp før det i det hele tatt blir et problem. Håper det smaker ♥

 

 

• • • • • • • • • • • • • • • • • •

 

This is what you do

Preheat your oven to 390°F , and dress two baking trays with baking paper. Chop the chocolate into pieces and whip the butter and sugar until airy. Add the egg, and whip a little more. Mix in all the dry and the chocolate and stir well. Use a teaspoon and put small dots with dough.

Remember to keep a good distance between them!  Bake the cookies in the middle of the oven for about 10 minutes until the cookies are light brown at the edges and still slightly soft in the middle.Cool on the baking pan for a few minutes before moving them over to the grid. It`s smart to store them in a tight box.

 

IMG_3221

May your Tuesday be as sweet as these chocolate chip cookies ♥♥♥♥♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s