Kategorier
Hverdagsliv

1 t-shirt in equals 2 t-shirts out

IMG_3441 2

Hei der fine du, og god helg! ♥ Jeg har sagt det før, og sier det igjen. Lørdag er min favorittdag i  løpet av uken.  I dag er en av de lørdagene uten så mye planer. Jeg har tenkt å ta dagen litt som den kommer. For noen sees det på som en selvfølge, men jeg er typen som alltid skriver en liste over hva jeg skal gjøre i løpet av en dag. Sånn omtrent hver eneste dag. Det er kanskje litt sært, og det bør vel taes med at jeg sjelden ender opp med å følge listen til punkt og prikke. Men jeg liker å ha oversikt da, over hva jeg må gjøre liksom. Men i dag skal jeg ikke skrive noen liste. Jeg har egentlig ingen spesielle, viktige gjøremål. Derfor skal jeg rett og slett ikke planlegge noe som helst, for det gir en sånn god feriefølelse, og det er så fint noen ganger!

 

• • • • • • • • • • • • • • • • • •

Hi there sweeties. I hope your weekend is awesome so far!  I’ve said it before and I`ll say it again; Saturday is my favorite day during the week. Today is one of those saturdays without so many plans. I want to see what the day brings without planing too much. For some og you, that is basically how you live your entire life. But I am the type of girl that always write a list of what I need to do in a day. It might sound a little extreme, but I almost do that every single day. I should say that I dont`t usually follow the list by every detail,  but I like to have an overview. Just to know what I have to do in a day. Sort of. But today, there will not be any list. I do not really have any special, important goals today. Therefore, I will not plan anything. That gives me a Holliday- feeling, and I really need that sometimes! 🙂 

IMG_3334.jpg

I morgen derimot. Da er planen å dra på vintagesalg med Ylva, hvor de har kilopris på klær! Æ. Hvor genialt er ikke det egentlig? Jeg gleder meg! Håper de har noe fint, men ikke så mye fint at jeg ender opp med å kjøpe alt for mye. He. He. He.

Uansett. Jeg nevner nettopp det fordi … Vintage må da anses som ganske bærekraftig? Klær fra typ tyve år tilbake, som fremdeles er i bruk liksom. Definitivt en god investering i dette forbrukersamfunnet.

Vel. I mitt materialistiske univers … der jeg vier alt for mye tid på å tenke på klær og ting jeg jeg skal kjøpe. Alle de tingene som jeg egentlig ikke trenger altså, har jeg tenkt til å dele en regel jeg herved skal leve etter.

La meg presentere //  «Et plagg inn = to plagg ut» 

 

• • • • • • • • • • • • • • • • • •

 

Tomorrow, on the other hand. The plan is to go to this vintage sale with Ylva! ♥ Wæ. I hope they have something nice, but not so nice that I end up buying too much …

Well. I’m just mentioning that because the hole idea behind vintage must be regarded as quite sustainable. Clothes from  twenty years back, which are still in use! Well. In my materialistic universe … where I spend too much time thinking about clothes and things I’m going to buy. You know. All these things I do not really need; I’m going to share a rule that I’m going to live for from now on.

Let me introduce // «One garment in = two garments out»

IMG_3419.jpg

Ikke særlig originalt. Jeg vet. Men altså. Det er jo faktisk helt genialt. For deg som er litt over gjennomsnittlig god i matematikk, ser du fort at dette må ende opp i minus. Altså. Til slutt sitter jeg igjen med færre klær enn da jeg startet liksom. Det er jo kort fortalt hele poenget.

Jeg må ærlig innrømme at jeg følte jeg hadde gjort nok for miljøet etter et år som Veggis. Men. Det stemmer nå ikke helt. Litt mer innsats burde man legge ned for menneskeheten synes jeg. Med andre ord. Fra nå av skal jeg gi bort to klesplagg for hvert nye klesplagg som på en eller annen måte finner på å spasere inn i klesskapet mitt. Enten til fretex eller noe annet hjelpearbeid, eller noen enkeltpersoner som trenger det. Og det oppfordrer jeg deg til å gjøre også, om du ikke gjør det allerede! For de aller fleste av oss har seriøst for mye klær. Og når du har oppnådd en litt mer moderat mengde, kan du jo endre det til «et plagg inn = et plagg ut. «

Det er viktig å være litt bevisst i dette forbruker samfunnet, og det er tross alt helt unødvendig å ha en haug med klær man aldri bruker. Da er det vel mye bedre at noen andre kan bruke dem? 

• • • • • • • • • • • • • • • • • •

 

Not very original. I know. But then. Indeed, it is really genius. For those who are slightly above average in mathematics, you quickly see that this must end up in minus. Therefore. In the end I’m left with fewer clothes than when I started. So that is basically the whole point.

I must honestly admit that I felt I had done enough for the environment after a year as vegetarian. But. I can manage to make a little more effort  for humanity. In other words; from now on, I will give away two clothes for each new piece of clothing that somehow ends up in my closet. Either for some sort of charity, or just some individuals who need them. And I encourage you to do this too, if you do not have that as a rule already! For the vast majority of us seriously have too much clothes. And once you have achieved a slightly more moderate amount, you can change it to «a garment in = a garment out »

It is important to be a little conscious in this extreme consumer – society, and after all it is absolutely unnecessary to have a bunch of clothes that you never use. Is it not much better that someone else can use them?

 

IMG_3438

 

Av Victoria Skjortnes

Hello there! Thank you so much for clicking into my blog! Here I’m going to share a few things from my everyday life. I hope this can be a universe that inspires you in a busy day. Most of my blogposts are going to be in both English and Norwegian!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s