Kategorier
Hverdagsliv

To know someone by heart

To me, «I know you with the heart» covers that I know your heart in a way I can not describe in an other way than knowing what values ​​it expresses. Knowing what you could end up saying, feeling and thinking and not.


Hei der, og god helg! ❤ 
Alle butikkene i mils omkrets reklamerer med ekstreme tilbud.Black Friday. Samtidig står jeg utenfor døren til svømmehallen for å oppdage at den er stengt grunnet «tekniske feil med dusjene.» Jeg må altså kjøre hjem igjen med svømmebagen min. Shopping skal jeg i alle fall ikke på. Det bestemte jeg ganske fort etter å ha konkludert med at jeg garantert sparer mer penger ved å bli hjemme. 

For dem som klarer å utnytte Black Friday til å kjøpe julegaver, er det jo genialt. Jeg hadde derimot kjøpt minst like mye skrap til meg selv, som jeg egentlig ikke hadde trengt. Så. Her sitter jeg da. I sofaen, og skriver dette. Amelia har lagt det hårete hodet sitt oppå foten min. Pappa gjør et forsøk på å rydde, og i bakgrunnen går litt julemusikk fra PC- en min. Det er ikke noe annet enn julemusikk nå. Jeg er i gang med prosjekt julestemning, med andre ord. 

Hva er liksom greia med disse blomstene? Jeg har brått blitt en blomsteelsker i det siste. Har liksom begynt å se skjønnheten i dem på en måte. De er så vakre, og forteller alle en historie. Jeg fikk i alle fall en fiks idé om at det var mulig å skape litt fotografisk kunst med disse blomstene. Vet ikke helt om jeg kan si jeg fikk til det da. Men stemningsbilder skaper blomster uansett synes jeg. • • • • • • • • • • • • • • • • • •


Hello there sweet, sweet you! It is finally Friday!


All the shops are advertising with extreme sales. Black Friday. At the same time, I stand outside the door of the swimming pool to find out that it is closed due to «technical failure with the showers» I have to drive home again with my swimming bag. Even though it makes my heart beat just a few beats faster with just the idea, I just can not go on shopping. I quickly decided that I am guaranteed to save more money by staying at home.

For those of you who manage to use the Black Friday to buy Christmas presents, it is brilliant. It is actually really genius. Me, on the other hand …  I had bought so much useless stuff to myself that I really do not need. Sale is really not my best friend at all. So. Here I sit. On the couch, writing this. Amelia has put her hairy head on my foot. Dad makes an attempt to clean the house, and in the background some Christmas music play from my PC. There is nothing but Christmas music now. I’m in the process of project «Christmas feeling»  in other words.

What is it about all of these flowers? I have become such a flower lover all by a sudden. I have just started to see the beauty of them in a way. They are so beautiful, and each single one tell an unique story. Any way , I had a good idea in my head that it was possible to create some kind of photographic art with these flowers. I do not know if I can say I made it … However, I think flowers make a good mood in the images anyways 🙂

«To know by heart»

Et engelsk utrykk for å kunne noe utenat. Du kan for eksempel si at en sang er lagret i hjertet ditt hvis du kan synge den uten å se på teksten. Jeg kom til å tenke på at det ligger så mye mer i «å ha noe lagret i hjertet» på den måten. Eller. Hva jeg prøver å si er kanskje at det ligger mer i dette uttrykket enn å kunne noe utenat.  For jeg tror det samme gjelder mennesker. Denne hjertekontakten altså. At du kan lagre noen mennesker i hjertet ditt, på en måte. 


Hvilke mennesker kan jeg si at «I them know by heart» ?

Hvilke mennesker føler det om meg?

Jeg tror ikke at det fungerer på en sånn måte at du kan dem utenat, eller vet alt om dem. Men at det finnes mennesker du bare kjenner sånn at du vet hvordan de ville reagert i gitte situasjoner. Du bare har en spesiell kjemi med dem, som du ikke får med alle andre.

Vi har vel alle en liten håndfull med venner som vi kan gå månedsvis uten å snakke med, men når vi møtes igjen flyter samtalen som om vi aldri har vært fra hverandre. Jeg tror kanskje jeg har klart å velge meg noen sånne nære venner som jeg har hjertekontakt med. Uten å helt vite det, faktisk. 

Plutselig våknet jeg opp en dag og hadde noen av de bestevennene, og innså at det ikke er en selvfølge å ha kjemi på den måten. 

Men det er faktisk ikke sånn at man må være bestevenner for å kjenne en hjertekontakt med noen. Kanskje gjelder det mennesker du knapt nok kjenner også? 

For meg dekker «I know you by heart»  at jeg kjenner hjertet ditt på en måte jeg ikke kan beskrive på annet enn at  jeg vet hva det bærer på. Vet hvilke verdier det uttrykker. Dermed forteller det mye om hva du kunne finne på å si og gjøre, og ikke. Det er noe vakkert med det. Det er noe uendelig fint med de vennene du kan si at du har hjertekontakt med dem 

• • • • • • • • • • • • • • • • • •«To know by heart»

An English expression about remembering. For example, you can say that you know a song by heart  if you can sing it without looking at a sheet with the text. I think that there is so much more in the expression of «To know by heart» Or.  What I am trying to say is that I think the same applies to people. This heartcontact. When you can save some people in your heart, like you just know them in a special way.


What people can I say that I know by heart?

What people feel the same about me?

I do not think it means that you know everything about them. But maybe you know how they would react in given situations. You only have a special chemistry with them, that you do not have with everyone else. We all have a small handful of friends whom we can go for months without talking to, but when we meet again the conversation floats like we’ve never been apart.

I think maybe I managed to get myself some close friends with whom I have a heart contact like that. Without even knowing it. Suddenly I woke up one day and had some of the best friends in the world, and realized that you are not granted to have chemistry with your friends like that.

But I have to say that I do not think  you have to be best friends to know someone by heart. Sometimes the same thing goes with people you hardly know.

To me, «I know you with the heart» covers that I know your heart.  I can not describe that in an other way than knowing what values ​​it expresses. Knowing what you could end up saying, feeling and thinking, and not. There is something beautiful with that kind of heart contact. There is something unique with «knowing someone by heart» 

Av Victoria Skjortnes

Hello there! Thank you so much for clicking into my blog! Here I’m going to share a few things from my everyday life. I hope this can be a universe that inspires you in a busy day. Most of my blogposts are going to be in both English and Norwegian!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s