Kategorier
Hverdagsliv

To be in the present

 

Den første snøen har rukket å falle, og smelte bort igjen. Kalenderen har rukket å ta turen helt til den åttende dagen i desember. Tiden som gjenstår før jeg flytter til den andre siden av jordkloden har sklidd godt under to måneder. Jeg ble ferdig med min første universitetseksamen på tirsdag, og  kjøpt en hel haug med nye jus-bøker. En eneste julegave har ikke blitt handlet enda. Sånn. Det oppsummerte vel sånn omtrent hele mitt fravær her på bloggen, og litt til. 

 

 

• • • • • • • • • • • • • • • • • •

The first snow has already fallen, and melted again. The calendar has turned to the ninth day in December. It is not much time remaining before I am moving to the other side of the globe. I finished my first university exam last Tuesday, and I have bought a whole bunch of new books for law-studies. A single Christmas gift has not been bought yet. Well. That probably summed up just about all my absence here on the blog, and a little more.

 

IMG_2239-2

Hei, fineste du. God søndagskveld. Det var som om en milliard kilo fjernet seg fra skuldrene mine da jeg logget meg inn på PC-en i eksamenslokalet. Før jeg i det hele tatt hadde begynt å svare på en eneste oppgave, var eksamen ferdig i hodet mitt. Det var over. Etter noen intense lesedager sånn i siste liten, skjedde det utroligste. Jeg begynte å få sikkelig motivasjon. Begynte å sette pris på læring igjen, og like lesesaler. 

Så sånn skjedde det vel egentlig. At jeg bestemte meg for å fortsette litt med dette. Å studere altså. Planen er å ta litt av et enkeltemne mens jeg er i Australia, og ta eksamen når jeg kommer hjem igjen. Plutselig er jeg i ferd meg å begynne på jus, uten å helt vite hvordan. Men jeg gir det en sjanse, så får vi se. 

 

• • • • • • • • • • • • • • • • • •

 

Well. Hello there. Sweet, sweet you! Good Sunday evening. It was as if a billion kilos removed from my shoulders when I logged in to the PC in the exam room. Before I had started answering a single task, the exam was already finished in my mind. It was over. After some days with intense reading, something awesome happened … I started to get real motivation. I began to appreciate learning again, and these reading rooms. That’s how it ended up in me deciding to keep up with this. Studying I mean. Law actually. The plan is to take a subject while I’m in Australia, and take the exam when I return home. Suddenly I’m about to start with law studies, without even knowing how. But I want to give it a shot, so let’s see how it ends 😉 

IMG_2343-2

Håret var dryppende vått, og vann rant kaldt nedover ryggen min. Det er visst sånn det går når man har vært og badet, og glemt å ta med håndkle. Jeg hadde trippet forsiktig på tærne gjennom hele damegarderoben. Splitter naken, og gjennomvåt. Jeg hadde etterlatt meg store vanndammer hele veien mot skapet, før jeg klarte å finne frem en ren t-skjorte som fikk gjøre susen. 

Vi ble sittende litt i rommet utenfor, og drikke sitronvann. Ylva hadde nettopp minnet meg på hvor viktig det er å være i øyeblikket. Hun hadde til og med lagt inn en liten bekymring vedrørende min overdrevne sosiale medier bruk – som jeg tør påstå er omtrent gjennomsnittlig. Allikevel gravde jeg frem mobilen mens hun satt og leste. Hun hadde et par bøker til liggende der på det ærverdige bordet. Bare for å minne meg på at det er en mer verdifull tidsbruk enn instagram.  Alt var så fint her på bislet bad, og jeg konkluderte lett med at vi måtte ta en tur til før jeg drar. Jeg svidde så veldig over øyelokkene, etter voksingen hos en såkalt «øyenbrynsekspert» Jeg har hatt stygge øyenbryn i hele mitt liv, så jeg tenkte det var innafor å bruke den beskjedne sum av 430 kr på å se litt normal ut. Er ikke det fortjent etter livets første universitetseksamen da? Noen minutter inn i evigheten hadde jeg plutselig en bok i hånden selv. Lot øynene gli litt over ordene før jeg konkluderte at gårsdagens eksamen hadde tatt all konsentrasjon for en stund. Jeg orket bare ikke. Fant derfor heller frem litt foundation og gjorde et iherdig forsøk på å dekke rødheten etter øyenbryns-behandlingen. 

• • • • • • • • • • • • • • • • • •

 

My hair was dripping wet, and water ran cold down my back. That is indeed how it goes when you’ve bathed, and forgot to bring your towel. I had tripped carefully on my toes throughout the women wardrobe. Totally naked, and soaked. I had made big water ponds all the way to the closet before I managed to find a clean t-shirt that worked as an alternative towel.

We were sitting in the room outside the swimmingpool for a while, drinking lemon water. Ylva just reminded me of how important it is to be in the moment. She even told me how concerned she was about my social media use – as I dare claim is about average. Still, I scrolled down my  phone while she was reading a book. Ylva had a couple of books more lying there on the table next to us. Just to remind me that it’s a more valuable time-consuming than instagram. Everything was so nice there at «The bislet bath» , and I easily concluded that we have to go there another time before I am leaving. I hurted over my eyelids, because of the waxing done by a so-called «eyebrow expert» I’ve had really ugly eyebrows throughout my entire life, so I thought it was okey to use the modest amount of 430 norwegian kroner to look a little normal. Is it not like deserved, after my life’s first university exam ? A few minutes into eternity, I suddenly had a book in my hand. After a few pages, I concluded that the exam from the day before, had taken all my concentration for a while. I just could not read anymore. Therefore, I found a little foundation and made an real attempt to cover redness after the eyebrow treatment.

 

IMG_2231-2

Vi hadde tatt trikk og t-bane. Drukket kaffe, og snakket om hvilke tatoveringer vi har lyst til å ta. Skravlet i vei om fremtiden. Om drømmer og idiotisk usannsynlige mål vi begge har planter om å fullføre. Fy som jeg kommer til å savne henne. Et helt år. Det virket plutselig så lenge. 

Noen minutter senere satt jeg på toget hjem. Litt tenkende på dette med nuet. En litt spesiell, eldre dame hadde satt seg ved siden av meg. Hun forsvant inn på do hvert femtende minutt. Det forstyrret meg litt egentlig. Jeg klarte ikke å tenke på så fryktelig mye annet enn at hun trolig hadde diaré. 

Det har blitt litt mer vinter siden disse bildene ble tatt, men jeg oppdaget plutselig at jeg ikke hadde delt dem, så da var det jo på tide. Ønsker dere alle en god søndagskveld, og en fin start på uken ❤ 

 

• • • • • • • • • • • • • • • • • •

 

We had taken the subway, been drinking coffee, and talked about what tattoos we would like to take. Talked about the future. About dreams, and unlikely goals we both plan to complete. I’m gonna miss her. A whole year. It seems so long.

A few minutes later I sat on the train home. Thinking about this with the present. An older lady sat down next to me. She disappeared into the toilet, every fifth minute. It really disturbed me. I was unable to think about so  much more than that she probably had diarrhea.

It has become a little more winter since these pictures were taken, but I suddenly realized that I had not shared theses photos before, so it was about time. I just want to wish everyone a good Sunday evening, and a nice start of the week ❤

IMG_2191-2

IMG_2297-2

Av Victoria Skjortnes

Hello there! Thank you so much for clicking into my blog! Here I’m going to share a few things from my everyday life. I hope this can be a universe that inspires you in a busy day. Most of my blogposts are going to be in both English and Norwegian!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s