Godt å ha mamma i Australia


Nei. Jeg er heller ikke sikker på om hun snakker norsk eller synger.” Det er vanskelig å si. Jeg hører bare lyder nedenfra, og Karlie ler. For et rart språk. Disse ordene jeg er i ferd med å rable ned på bloggen er nok også ganske underholdende for henne å tyde.

Jeg har forstått en av mange ting i løpet av de dagene jeg har hatt mamma på besøk her i Australia; morsmålet er ikke noe du tuller med. Det er kanskje derfor ikke så fryktelig overraskende at denne bloggen beveger seg over på norsk igjen. Etter at jeg har forsøkt å være litt internasjonal i et drøyt halvår.

For etter å ha kastet opp alle undertrykte tanker og følelser på min stakkars mor de siste dagene, har jeg kanskje innsett hvor mange følelser jeg har koblet til dette språket. På en så annerledes måte enn jeg klarer å uttrykke på engelsk selv om jeg kan de samme ordene. SÅ fra nå av skal jeg fortsette å være mitt kreative, skribent – jeg på norsk. Det er jo tross alt det jeg passer best til tror jeg.Jeg tok toget inn til Sydney International Airport … Kjøpte en stor kaffe med mandelmelk og vanilje sirup, og ventet i en drøy halvtime. Hun gråt litt da hun så meg. Jeg måtte le der lille mamma kom spaserende med stor koffert, og veldig skinnende, nye blå joggesko. Jeg hadde ikke savnet henne noe særlig før jeg fikk en god mamma-klem og hun snakket i vei som en foss. Da var det plutselig veldig godt å ha mamma på samme kontinent likevel.

Jetlag, kafébesøk og noen spaserturer rundt i nærområdet var nok de første dagene, før vi ende opp med å dra på flere eventyr. Sydney har ganske mye å by på. Mer om de siste dagene kommer på bloggen veldig snart!


// Det er godt å ha mamma i Australia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s