Recipie index

(This site is under development)

Cakes

Dinner


Vegetarian

Brioche

Brioche er noe av det beste bakverket franskmennene har oppfunnet. Det er absolutt festmat og inneholder en hel haug med herlig smør og masse egg. Ikke hverdagskost med andre ord, men perfekt en dag du vil unne deg noe ekstra godt.

 

Tidsbruk: 20 T        Vanskelighetsgrad: MIDDELS        Antall porsjoner:  1

Dette trenger du: 

250 g smør, romtemperert
500 g hvetemel
45 g sukker
15 g fersk gjær
1 ts salt
6 store romtempererte egg
1 egg til pensling

Dette gjør du: 

Ha hvetemel og sukker i en mikserbolle og bland det sammen. Smuldre bare gjæren sammen med melet. Bland inn saltet før du heller i eggene og blander. Elt deigen sammen til den begynner å samle seg. Så tilsetter du smørterningene. Innarbeid én og én terning i deigen.

Fortsett å elte til deigen begynner å løsne fra bollen. Det tar 7-8 minutter. Her gjelder det å være tålmodig. I begynnelsen ser det ut som om du må tilsette masse mel for at det skal samle seg, men det er veldig viktig at du ikke tilsetter noe mel.

Samle deigen i en ball og legg den tilbake i bakebollen. Dekk den med plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken i 1 time før du setter bollen i kjøleskapet over natta, 12-14 timer.

Ta deigen ut av kjøleskapet og la den stå i ca. 1 time før du starter jobbingen med den. Dryss litt hvetemel på bakebordet og hvelv deigen oppå. Del den i 16 like store deler og rull dem ut til boller. Plasser 8 boller i hver brødform. Dekk formene med plastfolie og la dem etterheve. Etter heving skal de rekke omtrent opp til kanten på brødforma. Dette tar mellom 40 og 60 minutter avhengig av hvor varmt det er hjemme hos deg.

Pensle brødene med et sammenpisket egg og sett formene på nederste rille i stekeovnen. Brødet stekes på 190 grader i 10 minutter, så 180 grader i 25 minutter.

Sunnere sitronmuffins

 Tidsbruk: 45 min     Vanskelighetsgrad: LETT    Antall porsjoner:  13 muffins

Ingredienser

2 store egg
3 dl sukrin
1 beger Skyr med sitronsmak
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts sitronsaft

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukrin til eggedosis. Visp inn Skyr. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet. Smak deg frem med sitronsaften.

Finn frem papirformer og fordel deigen i formene. Fyll formene ca 3/4 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min. Avkjølpå rist.

Pesto med cashewnøtter

Er det bare jeg som synes at nøtter til overkat av 600 kroner/ kiloen (!) er svumlende stive priser? Jeg fikk helt sjokk da jeg innså prisen på den lille posen med pinnekjerner, som jeg holdt i hånden. Jeg skulle nemlig lage pesto, noe jeg synes er utrolig godt.

Pesto er utrolig godt. Allikevel er det ikke nødvendig at den skal koste skjorta! Jeg bestemte meg nemlig for å prøve å lage pesto med min egen vri. Resultatet ble overraskende likt orginalen. Jeg synes at det ble kjempe godt. Nam, nam! Her kommer oppskriften, så kan du avgjøre selv 

 Tidsbruk: 15 min        Vanskelighetsgrad: LETT         Antall porsjoner:  1

Dette trenger du:

-En potte fersk basilikum

-100g cashewnøtter

-En neve revet mozarella ost

-1,5 dl nøytral olje

-Litt salt og pepper

Dette gjør du:

– Bland cashewnøtter og basilikum i en mikser og tilsett oljen i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper. Rør inn osten.

Pesto er perfekt i pizza, pasta eller som tilbehør til andre retter ♥

Snurrer med spinat og kokt skinke

Hei! Nå var det en stund siden sist jeg kom med en oppskrift her på bloggen. I dag tenkte jeg å dele oppskriften på noe som har blitt en storfavoritt her hjemme. Disse ostesnurrene er like gode etter en tur i fryseren, og passer fint som hverdagsmat da de er halvgrove. Håper dere har lyst til å prøve dem ut!

 Tidsbruk: 50 minutter       Vanskelighetsgrad: LETT         Antall porsjoner: 4-5

Ostesnurrer 

pizzadeigen

 • 1 ss tørr gjær
 • 1 ts bakepulver
 • 3 dl melk
 • 75 gram margarin
 • ca. 3 dl store havregryn
 • ca. 3 dl hvetemel
 • 1⁄2 ts salt

Bland de tørre ingrediensene sammen. Smelt smøret og hell i melken. Varm blandingen til 37 grader. Elt inn væsken i deigen og elt deigen i omtrent 10 minutter. La deigen hvile i rundt 15 minutter før du kjevler den tynt ut.

Fyll

 • 200 gram kokt skinke
 • 200 gram spinat
 • 350 gram jarlsbergost
 • ketchup

Smør ketchup utover den ferdigkjevlede deigen. Dryss over kokt skinke, spinat og jarlsbergost. Start i den ene enden og rull deigen sammen til en rull på samme måte som når du lager kanelboller. Bruk en skarp kniv og skjær biter med brede på omtrent 2,5 cm. Legg bitene på et stekebrett med bakepapir og dryss over litt ost. La snurrene steke på 200 grader i omtrent 20 minutter.

Fiskesuppe med sitron

 Tidsbruk: 45 minutter       

Vanskelighetsgrad: LETT        

Antall porsjoner: 4-6Ingredienser4 stk  laskefilet 
3 stk  gulrot 1 stk purre
1 stk  persillerot 
2 ss  smør 
4 ss  hvetemel 
1 l  fiskekraft 
1 stk  sitron 
1 ts  karri 2 ts sitronpepper
2 stk  eggeplomme 
1 beger  mager kesam
Maldonsalt Dill

   

Dette gjør du:

Skjær fisken i terninger

Skjær sellerirot, persillerot, purre og gulrot i biter.

Smelt smør, rør inn mel og spe med fiskekraft til en klumpfri suppe.

Tilsett grønnsakene og kok suppen i ca. 15 minutter.

Press saft av sitron og rør sammen karri, sitronpepper, eggeplomme og mager kesam.

Rør blandingen inn i suppen og gi den et raskt oppkok under omrøring.

Tilsett fisk og la suppen trekke til fisken er ferdig, ca. 10-15 minutter.

Smak til med salt.

Smak til med dill

Håper det smaker! ♥

Granola

Hjemmelaget frokostblanding eller granola om du vil – er et perfekt til frokost. Du kan spise den med melk, youghurt eller kesam, og gjerne en stor mengde friske bær. Granola er også perfekt som et mellommåltid når du trenger litt ekstra energi. Det beste er at den er sunn, og kjempe enkel å lage, også smaker den selvfølgelig kjempe godt. Hva du vil ha i granolaen din kan du velge helt selv, men her kommer jeg med min oppskrift med det jeg liker best. Varier gjerne med ulike typer nøtter og tørkede frukter. Jeg er ingen tilhenger av sukker, og bruker dermed honning istedet for et mer naturlig alternativ. Dette gjør du jo som du vil med, men jeg synes at honningen gir en ekstra god smak 

 Tidsbruk: 1 T     Vanskelighetsgrad: LETT       Antall porsjoner:  En

Dette trenger du :

 • 250 gram havregryn
 • 50 gram solsikkekjerner
 • 50 gram sesamfrø
 • 10o gram grovhakkede mandler
 • 50 gram grovhakkede hasselnøtter
 • En dæsj maldonsalt
 • 2 ss eplegele
 • 2 ss honning
 • 2 ss smør
 • 150 gram rosiner

Dette gjør du: 

Rør sammen alt det tørre med unntak av sukker og tørket frukt/bær. Ha smør og honning i en kasserolle, og varm opp til alt er oppløst.  Rør inn eplegeleen. Ta kasserollen av platen. Hell det tørre bortsett fra rosinene oppi og rør godt.

Hell blandingen over på et bakepapirkledt stekebrett og fordel den jevnt utover. Stek midt i ovnen ved 140 grader (på vanlig over- og undervarme) i 50-60 minutter, til blandingen har en jevn brunfarge. Rør i blandingen cirka hvert 10-15 minutt for å få et jevnt stekt resultat.

La blandingen avkjøles, tilsett rosinene, og hell deretter blandingen på et stort glass eller i en boks. Frokostblandingen holder seg i omtrent en måned.